SPORT / FORMULA 1

Hamilton slavio u Laudinu čast

Britanac se uspio „dovući“ do cilja

 

Ako smo sumnjali da će današnja trka biti čista procesija, prevarili smo se. Malo je nedostajalo da vidimo potpuno čudo, u samom finišu trke. Međutim, srećom po Hamiltona, udarac koji mu je zadao Verstappen nije bio dovoljno ozbiljan da uništi trku aktuelnom prvaku.

 

Tako smo vidjeli četvrtu Hamiltonovu pobjedu ove sezone, a možda i najtežu u karijeri obzirom da je više od pola trke imao Maxa Verstappena za vratom. Ipak, Hamilton je preiskusan da popusti pod pritiskom i čak na uništenim srednje tvrdim gumama.

 

Drugo mjesto, nakon jučerašnjeg zabijanja u zid i očajnih kvalifikacija, osvojio je Sebastian Vettel za Ferrari koji je danas imao dosta sreće da je Bottas imao incident u boksu kada se sudario sa Verstappenom. Tok trke je išao na ruku njemačkom vozaču te je u Monaku ostvario najbolji ovosezonski plasman. Treće mjesto je osvojio Valtteri Bottas koji kao da nije vozio Mercedesov bolid. Bio je dosta blijed i neubjedljiv.

 

Lokalni heroj, Charles Leclerc, odustao je na trci zbog oštećenja na bolidu. Izveo je dva herojska preticanja kod Kasina i u Raskas krivini, ali je nakon neuspješnog preticanja Hulkenberga probušio gumu koja je oštetila pod njegovog bolida.

 

Naredna trka se vozi za dvije sedmice u Kanadi.

17:22 | May 26, 2019

KOMENTARI (0)