VIJESTI / TUNING

Hennessey planira 1.200 KS za Chevrolet Corvette

vette

Chevrolet Corvette

vette

Chevrolet Corvette

vette

Chevrolet Corvette

Najekstremnija Corvette C8 u pripremi

 

Chevrolet je u julu predstavio dugo očekivanu Corvette C8 koja je prva Corvette u historiji sa centralno smještenim motorom. Iako njena proizvodnja još uvijek nije počela, Hennessey ima velike planove za čuveni Chevroletov automobil. Plan fabrike je da u najjačoj izvedbi Corvette bude ponuđena sa preko 900 KS, ali u Hennesseyu imaju još ambiciozniji plan.

 

Od C8 će napraviti monstruma sa preko 1.200 KS. Tuning kuća bazirana u Teksasu je bila i precizna kada je u pitanju cifra: 1.217 KS, a tu snagu će postići uz potpuno izmijenjeni usis, kovane aluminijske klipove i čelične klipnjače. U planu je i ugradnja dva turbo punjača, dok je kompletna transmisija dodatno ojačana kako bi mogla podnijeti toliku snagu.

 

Ostaje nepoznanica kada će Hennessey ovu ekstremnu Corvette ponuditi svojim klijentima. Pretpostavlja se da će isprva, Hennessey nuditi Corvette sa manjim nadogradnjama i manjom „cifrom“ konjskih snaga, a da će ono najbolje ostaviti za kraj. Pod tim slabijim verzijama podrazumijevamo one do 710 KS, dok je veći fokus prebačen na adaptivni ovjes, karbonski aerodinamički paket, izduvni sistem od nehrđajućeg čelika i Brembo kočioni sistem.

12:23 | Jan 2, 2020

KOMENTARI (0)