VIJESTI / TUNING

Hennessey sprema 1000 KS za McLaren Sennu

senna

McLaren Senna

senna

McLaren Senna

senna

McLaren Senna

Divlji hiperautomobil sa brutalno jakim motorom

 

Hennessey je poznat po svojim preradama koje su najblaže rečeno ekstremne. Za nekoga je to pretjerivanje, za nekoga je to sasvim u redu i sasvim primjereno. Mi spadamo u ovu grupu koja podržava i najekstremnije tuning projekte jer upravo to zadržava smisao tuninga.

 

Čuveni američki tuner je ovaj put odabrao McLaren Sennu, limitirani hiperautomobil iz Wokinga. U zavisnosti od nivoa nadogradnje, u ponudi će biti HPE900 i HPE1000. Iako zvanični podaci ne postoje, sudeći po onom što smo vidjeli sa kod modela 600LT, ove cifre su itekako moguće.

 

McLaren Senna je najsnažniji McLaren sa motorom s unutrašnjim sagorijevanjem. Pod haubom je 4.0 litarski biturbo V8 motor koji razvija 789 KS. Uz brojne nadogradnje komponenti motora, kao i softversko podešavanje kompjuterske upravljačke jedinice, Senna u najjačoj izvedbi razvija 1000 KS.

 

Kako smo već rekli, zvanični podaci ne postoje pa još uvijek možemo samo nagađati. Sa sigurnošću možemo reći da će ovaj automobil ostvariti značajno bolje performanse i rezultate od fabričke verzije. Podsjetimo da fabrički McLaren Senna od 0 do 100 ubrzava za 2,8 sekunde, do 300 km/h mu treba svega 18,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 340 km/h.

 

Ukoliko se odlučite da svoj McLaren vrijedan 750.000 funti povjerite Hennesseyu i izaberete jedan od paketa, HPE900 ili HPE1000, dobićete mnogo znački koje pokazuju da ne vozite obični automobil. Cijena nadogradnje će biti objavljena naknadno.  

13:11 | Apr 3, 2019

KOMENTARI (0)