VIJESTI / AKTUELNOSTI

Hennessey Venom F5 stiže za 1.817 KS

hennessey

Hennessey Venom F5

hennessey

Hennessey Venom F5

hennessey

Hennessey Venom F5

hennessey

Hennessey Venom F5

 

 

Cilj je skinuti Bugatti sa trona

 

Hennessey je objavio da će njihov novi automobil, Venom F5, razvijati čak 1.817 KS i da im je glavna namjera da skinu sa trona moćni Bugatti Chiron koji drži brzinski rekord za hiperautomobile. Bitka za najveću maksimalnu brzinu se nastavlja, a tek što su postavili „domaći zadatak“ za ostale proizvođače, Bugatti se povukao iz „rata“ te su iz te kompanije izjavili kako nemaju namjeru više loviti brzinske rekorde.

                 

U Bugattiju to smatraju besmislenim jer brzine od skoro 500 km/h ne predstavljaju ništa drugo nego prestiž. Prestiž koji je veoma opasan i koji može odvesti sve predaleko. Ipak, Koenigsegg i Hennessey ne smatraju to besmislenim te namjeravaju napasti taj rekord. Hennessey je predstavio s čim raspolažu. Njihov Venom F5 će pokretati modifikovani 6.6 LS V8 biturbo motor čiju smo snagu već rekli – 1.817 KS, a obrtni moment će vas dodatno oduševiti: čak 1.617 Nm.

 

 

John Hennessey je izjavio da je ovo „najžešći“ motor koji su ikada napravili u Hennesseyu te da su mu tim povodom dali i poseban nadimak – Fury. Automobil, kao i njegova pogonska jedinica će biti temeljito testirani prije nego što definitivno pokušaju oboriti rekord od 490,4 km/h koji je postavio Bugatti sa modifikovanim Chironom.

 

07:32 | Oct 2, 2019

KOMENTARI (0)