VIJESTI / AKTUELNOSTI

Hibridni Mercedes-Benz A250e stiže u septembru

Širenje ponude kompaktnog hečbeka

 

Ponuda modela A-klase će u septembru postati bogatija za još jednog člana. Pri tom ne mislimo na monstruozni A45 AMG, već na nešto „pitomije“. Iako još uvijek to nisu zvanične informacije, od septembra bi se u ponudi trebao naći i A250e, plug-in hibridna verzija A-klase.

 

Ako je vjerovati glasinama koje je prenio britanski „Autocar“, sva potrebna dokumentacija za automobil je spremna i već od devetog mjeseca, ovaj model bi se trebao pridružiti „braći“ sa konvencionalnim motorima. Kao što već znamo, potpuno električni Mercedesovi automobili pripadaju EQ porodici, dok elektrifikovani nose sufiks „e“.

 

Pod haubom A250e bi se trebao naći 1.3 turbo motor iz A200 koji sam razvija 161 KS i 250 Nm obrtnog momenta. Kako se radi o hibridu, dodat mu je i elektromotor direktno montiran na mjenjač. Taj elektromotor razvija dodatnu 101 KS i 300 Nm obrtnog momenta. Kako bi izdržao izuzetno visok obrtni momenat i snagu motora, automobil će dobiti osmostepeni mjenjač, identičan onom u GLB crossoveru.

 

Ispod zadnjih sjedišta nalazi se litijumska baterija od 15 kWh koja napaja elektromotor. Koristeći isključivo električnu energiju, automobil može preći oko 60 km prema WLTP standardima, a maksimalna brzina koju postiže iznosi 140 km/h.

 

Svoj debi, automobil bi trebao imati u Frankfurtu na sajmu, a tada bi trebali biti objavljeni svi detalji o automobilu, kao što su cijena, vremensko trajanje punjenja, ali i zvanične karakteristike.

08:13 | Jul 1, 2019

KOMENTARI (1)


cciqlmslhc

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 27th, 2020 - 1:36PM