VIJESTI / PREMIJERE

Hibridni Opel Grandland X dosutpan i s prednjim pogonom

opel

Opel Grandland X Hybrid

opel

Opel Grandland X Hybrid

opel

Opel Grandland X Hybrid

opel

Opel Grandland X Hybrid

opel

Opel Grandland X Hybrid

Jeftinija varijanta za one kojima je pogon na sva četiri točka suvišan

 

Opel je nešto ranije ove godine proširio ponudu modela Grandland X sa punjivom hibridnom verzijom. Brend iz Russelsheima ozbiljno radi na elektrifikaciji svojih modela, a sada je stigao još jedan hibrid u ponudu. Ponovo se radi o Grandlandu X, ali ovoga puta isključivo sa prednjim pogonom. Time su iz Opela ponudili jeftiniju varijantu elektrifikovanog Grandlanda X koja bi mogla biti privlačna kupcima kojima pogon na sva četiri točka nije potreban.

 

U principu, radi se o istom modelu, samo što je glavna razlika u pogonu. Karakteristike obje verzije su iste. Pokreće ih 1.6 litarski turbo benzinski motor koji sa elektromotorom snagu šalje samo na prednju osovinu. Ukupna snaga pogonske jedinice iznosi 224 KS i 360 Nm obrtnog momenta. Vožen isključivo na električni pogon, može preći 57 kilometara po WLTP standardima. Za bolju efikasnost, Grandland X Hybrid ima sofisticirani sistem regeneracije energije pri kočenju.

 

Svi sigurnosni sistemi dolaze kao dio standardne opreme. Vozaču su na raspolaganju sistemi za spriječavanje frontalnog sudara, detekcija pješaka, kočenje u slučaju nužde, održavanje vozila u traci kao i detekcija umora kod vozača. Vozač i putnici lako se mogu konektovati na Navi 5.0 IntelliLink infotainment sistem sa velikim ekranom osjetljivim na dodir.

 

U Njemačkoj, cijene bogato opremljenog Opela Grandland X Hybrid Business Edition dosežu 43.440€ uključujući lokalne poreze, ali uz subvenciju od strane države zbog kupovine hibridnog automobila, cijena za takav model se spušta na atraktivnih 38.512€

10:43 | Dec 16, 2019

KOMENTARI (0)