VIJESTI / TUNING

HKS kreirao cestovnu widebody Toyotu Supru

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

Po uzoru na njihove drift mašine

 

Toyota Supra se vratila sa stilom prošle godine, a model A90 je već skrenuo dosta pažnje na sebe. Schnitzer, kao i mnogi drugi tuneri su se već pozabavili novom Suprom, a nešto ranije 2019. godine smo iz HKS-a upoznali njihovu Supru koja je prava drift mašina stvorena za uništavanje guma. Ovoga šuta, HKS je spremio cestovnu verziju njihove widebody Toyote Supre.

 

Karoserija Supre je proširena za 20 centimetara. Toyotin sportski coupe je značajno niži od standardnog modela. Prednji branik je modifikovan i adaptiran za nova velika proširenja koja se nastavljaju na blatobrane, kao i bokove Supre. Zadnji kraj Supre krasi masivno zadnje krillo čije je postolje fiksirano na zadnji branik dok je vrata prtljažnika montiran „pačiji rep“.

 

Ono što je najbolje, a tiče se ove widebody Supre je činjenica da je u potpunosti legalna za cestovnu upotrebu. Osim estetskih unaprijeđenja, HKS je ovoj Supri ugradio unaprijeđeni ovjes Hipermax MAX IV SP kao i podesive amortizere DB42. Straga se nalazi dvostruki OPF-less prigušivač, a zamijenjen je HKS Super Air zračni filter.

11:02 | Mar 30, 2020

KOMENTARI (0)