VIJESTI / AKTUELNOSTI

Honda Civic oduševljava pouzdanošću

honda

Honda Civic Sedan

honda

Honda Civic Sedan

honda

Honda Civic Sedan

Po sistemu „sipaj i vozi“

 

Honda je proizvođač koji se svojom politikom ne uklapa u savremeni model komercijalizacije i masovne proizvodnje automobila. Japanski proizvođač i dalje njeguje neke „zastarjele“ vrijednosti koje su mnogi zaboravili na današnjici. Honda Civic iz 2011. godine, o kojoj ćemo danas govoriti, svoj je „život“ započela u Kanadi.


Do sada je imala dva vlasnika, a za prve četiri godine sa svojim prvim vlasnikom, prešla je oko 51.500 kilometara. Zatim 2015. godine odlazi u ruke drugog vlasnika koji je „maratonac“ te očito mu je trebao pouzdan automobil koji se ne kvari i ima dug radni vijek. Vjerovatno ni sam nije slutio da će imati baš ovoliko dug vijek.

 

Od 2015. pa do danas, ovaj čovjek je sa svojim Civicom prešao nevjerovatnih 500.000 milja, a kada to pretvorimo u nama bližu mjernu jedinicu, dolazimo do cifre od 804.672 kilometra! Svi već slutite kako je u svoj auto morao da uloži brdo novca na samo održavanje i popravke koje se na drugim autima podrazumijevaju. Prevarili ste se!

 

Njegov Civic je bez ikakvih problema prešao tu kilometražu, a jedina ulaganja u automobil su bili redovni servisi – zamjena ulja, filtera, rashladne tekućine i ulja u mjenjaču. Nema sumnje da je Honda pravi „hit“ kada je u pitanju pouzdanost i ukoliko tražite automobil koji će vas služiti godinama, stotinama hiljada kilometara, onda slijedite primjer ovog Kanađanina.

07:52 | Mar 9, 2020

KOMENTARI (0)