VIJESTI / AKTUELNOSTI

Honda Civic spašava planetu (VIDEO)

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

Udruženim snagama sa Evangelionom

 

Honda Civic se u novoj reklami našla u ulozi gigantskog robota koji spašava planetu. Odakle Civic u ulozi spasioca? Honda je započela partnerstvo sa popularnom animiranom serijom Neon Genesis Evangelion, a kao rezultat partnerstva, dobili smo novu seriju reklamnih spotova. Tako smo nakon Supermana, Batmana, Spidermana i drugih super heroja, dobili i Civica koji spašava planetu od napadača.

 

Neon Genesis Evangelion je priča bazirana na grupi tinejdžera koji upravljaju gigantskim robotima koji brane planetu od napada čudovišta. Ovo bi bio kratki sinopsis serije, a ukoliko bismo zašli dublje u srž serije, naišli bismo na reference koje nas upućuju na kršćanstvo, a završetak serije vas dovodi do nekoliko različitih stanovišta. Originalna serija je prvi put emitovana 1995. godine, a zatim se vraćala kroz razne filmove. Najnoviji povratak je zakazan za 27. juni u Japanu, a upravo to nas dovodi do partnerstva s Hondom.

 

U duhu novog „povratka“ Evangeliona, Civic je zategao bore za 2020. godinu i ovaj dvojac na svojstven način promoviše uzajamno. Za sada nije poznato da li će Honda kreirati i posebnu ediciju Civica u čast Evangeliona, te i ako kreira, da li će biti ponuđena i na evropskom tržištu ili će to biti isključivo namijenjeno japanskom tržištu.

09:00 | Apr 7, 2020

KOMENTARI (0)