VIJESTI / AKTUELNOSTI

Honda obustavlja proizvodnju u SAD

Ali će uposlenici dobiti puni iznos svoje plate

 

Honda će obustaviti proizvodnju automobila u svojim fabrikama u Sjevernoj Americi. Odluka stupa na snagu 23. marta i obustava će trajati do 31. marta. To su dobre vijesti za sigurnost čak 27.600 radnika, ali biste očekivali da im „prinudni odmor“ neće biti plaćen. Honda je i tu napravila razliku te će svojim uposlenicima uplatiti puni iznos plate za mart.

 

U saopštenju komanije stoji da su moguće dodatne izmjene ovog plana te da sve zavisi od razvoja situacije sa korona virusom. Sama pandemija je veoma nepredvidiva i širenje virusa se odvija brzo, te je vrlo moguće da se obustava i dodatno produži. Lijepo je vidjeti da jedna velika kompanija stavlja sigurnost svojih radnika na prvo mjesto te da profit ipak nije prioritet broj jedan u ovako teškim vremenima.

 

Za vrijeme obustave proizvodnje, Honda će poduzeti sve mjere da svoje proizvodne pogone dezinfikuje i učini sigurnim za nastavak rada. Obzirom na to da su ljudi „zarobljeni“ u kućama i isčekuju razvoj situacije, Honda je svjesna da potražnja za automobilima neće biti velika i kupovina novog automobila zasigurno nije na listi prioriteta širom svijeta.

13:32 | Mar 19, 2020

KOMENTARI (0)