VIJESTI / PREMIJERE

Honda predstavila osvježeni Civic Hatchback

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

honda

Honda Civic

Minimalne izmjene na atraktivnom japanskom hatchbacku

 

Honda je nakon tri godine na tržištu predstavila suptilni facelift njihovog bestsellera – Civica. Kao što smo govorili nedavno u našem testu, Civic aktuelne generacije je veoma moderan auto koji gotovo da ne stari te ni nakon tri godine nisu primjetne „bore“. Ipak, Honda ništa ne prepušta slučaju te su izmijenili određene detalje čisto da održe ovaj automobil „svježim“.

 

Najveće promjene se odnose na modele iz vrha ponude koji se sada mogu naručiti i sa šestostepenim ručnim, kao i osmostepenim CVT automatikom s kojim je do sada nuđen i u čiji kvalitet smo se i sami uvjerili. Sedmoinčni ekran infotainment sistema je sada dio serijske opreme u Sport paketu sa duplim zvučnicima – umjesto dosadašnja četiri, ozvučenje sada „grmi“ iz osam zvučnika.

 

Eksterijer je pretrpio minimalne promjene. Kućišta svjetala za maglu sada imaju drugačiji dizajn i usmjerivače zraka u boji karoserije koji prate liniju branika. Isti usmjerivači su postavljeni i na zadnji kraj na bočne maske, takođe u boji karoserije. Osim detalja na prednjem i zadnjem braniku koji su estetske prirode, unaprijeđeni Civic će dobiti i nova, poboljšana LED svjetla, a kupcima će na raspolaganju biti više modela aluminijskih felgi u sivoj i crnoj boji.

 

Osim novosti na automobilu, novi Civic je dobio i nove cijene, a one su na žalost kupaca nešto veće nego prije. Osnovni modeli sa CVT mjenjačem kreću od 22.580$ (39.583 KM). To je povećanje od 200$ (350 KM) u odnosu na modele prije facelifta, a i cijene drugih paketa opreme su ujednačeno „skočile“.

21:06 | Aug 15, 2019

KOMENTARI (0)