SPORT / WRC

Horor u Čileu: snimak Neuvilleovog prevrtanja

wrc

Neuville i Gilsoul u bolnici

wrc

Thierry Neuville nakon izlijetanja

wrc

Prevrtanje Hyundaija i20 WRC

Belgijanca spasilo čudo

 

U toku je Reli Čile, šesta runda WRC šampionata. Ott Tanak diktira tempo od samoga starta, a aktuelni lider šampionata, Thierry Neuville se solidno držao i vodio bitku sa Ogierom za drugo mjesto. Dan je započeo pobjedom na SS7, međutim, već na narednom brzincu katastrofa.

 

Sve šanse za dobar plasman su nestale u trenutku nepažnje. Neuville je prilikom izlaska na brzi prevoj otišao preširoko, udario velikom brzinom u zemljani nasip koji ga je lansirao u zrak. Njegov Hyundai i20 WRC se počeo prevrtati, a nakon što se nekoliko puta prevrnuo u zraku, konačno se zaustavio na boku. Publika je momentalno pritrčala da pomogne belgijskoj posadi. 

 

Neuville i Gilsoul su hitno prebačeni helikopterom do najbliže bolnice kako ljekari ustanovili njihovo stanje nakon izuzetno teške nesreće. Čileanski ljekari su saopštili vijesti koje su nam svima popravile raspoloženje. Aktuelni lideri WRC šampionata su prošli bez ikakvih fraktura i ozbiljnijih povreda. Thierry će morati narednih par dana koristiti štake, dok je Nicolas prošao bez ikakvih posljedica.

 

U prilogu pogledajte video stravičnog prevrtanja.

21:48 | May 11, 2019

KOMENTARI (0)