SPORT / FORMULA 1

Hulkenberg na vrhu posljednjeg dana

Renaultov vozač odvezao najbrže vrijeme dana

 

Prvi predsezonski test je iza nas. Nakon četiri dana, ne možemo izvući mnogo zaključaka. Niko nije pokazao pravu brzinu. Što je i očekivano. Prvi test je služio da timovi vide koliko su njihovi bolidi pouzdani pa su svi nastojali napraviti što više krugova, dok su vremena bila u drugom planu. Bolja vremena možemo očekivati naredne sedmice, ali do kvalifikacija u Melburnu, i dalje nećemo biti upoznati sa pravom slikom. Jedini siguran zaključak odnosi se na Williams, a to je da ih očekuje još jedna teška sezona, koju će vrlo teško preživjeti.

 

Najbrže vrijeme dana je ostvario Nico Hulkenberg u Renaultu. Ipak, samo 24 kruga za njega, a ukupno 58 za Renault, nije rezultat kojim se Renault može pohvaliti. Skromni rezultati francuskog konstruktora nisu nešto čemu su se nadali.

 

Jedan od najaktivnijih vozača i neko ko može biti zadovoljan današnjim danom jeste Alex Albon. Vozač Toro Rosso Honde odvezao je drugo najbrže vrijeme. Honda je pokazala veliki napredak, ali i zavidnu pouzdanost. Nešto što nije krasilo Hondu u sezonama iza nas. Treći najbrži je bio Hulkenbergov kolega, Daniel Ricciardo. Sa svega 34 kruga, Ricciardo ne može biti zadovoljan učinkom.

 

Četvrto i peto mjesto je pripalo Bottasu i Hamiltonu. Bottas i Hamilton su odvezli gotovo identičan broj krugova (57/58). To je „samo“ 115 krugova za Mercedes koji je juče odvezao nevjerovatna 182 kruga. Oni su znatno poboljšali svoja vremena u odnosu na prva tri dana, ali još uvijek nismo vidjeli šta W10 zaista može.

 

Iza njih, na šestom mjestu se smjestio Charles Lelcerc. Ferrarijev vozač je odradio još jedan maratonski dan za Ferrari. Informacije koje stižu iz Barcelone govore da je Ferrari na sve načine nastojao da dovede bolid to kvara, međutim, to im nije pošlo za rukom. Čini se da je bolid iz Maranella spreman da se suoči sa Mercedesovim.

 

Najproduktivniji vozač dana bio je Antonio Giovinazzi u Alfi koji je napravio 154 kruga. Timovi imaju nekoliko dana odmora, a onda se ponovo vraćaju u akciju 26. februara kad počinje novi četverodnevni test.

19:56 | Feb 21, 2019

KOMENTARI (0)