VIJESTI / AKTUELNOSTI

Humanitarna aukcija u Meksiku

mex

Automobili na aukciji

mex

Automobili na aukciji

mex

Automobili na aukciji

Znatno bolje rješenje problema od onog koje primjenjuje naša država

 

Kriminal je problem koji nikada neće biti iskorijenjen. Zavisno od države do države i njenog pravnog sistema, on je više ili manje izražen. U mnogim državama postoje depoi sa zaplijenjenim automobilima od kriminalaca koji stoje i prepušteni su zubu vremena. U BiH, vlast te automobile uništava. Međutim, Meksiko je pronašao bolji način od destrukcije.

 

Naime, meksička vlada organizuje aukciju na kojoj se nalazi 77 automobila, a lista uključuje Lamborghini Murcielago, nekoliko Porschea, Mercedese, Chevrolet Corvette i druge skupocjene automobile. Novac od prodaje automobila će biti dat u humanitarne svrhe. Na ovaj način, stvara se „Robin Hood“ efekat gdje se novac uzima od bogatih i vraća siromašnima.

 

Ovo je prva od tri planirane rasprodaje koje organizuje novoformirani Institut za povrat ukradenih dobara. Prihodi će otići u dvije opštine na jugu zemlje, za koje je predsjednik države izjavio da su najsiromašnije. Vrijednost automobila koji se nalaze na aukciji iznosi 1,5 miliona dolara, a aukcija će biti održana u nedjelju.

21:04 | May 27, 2019

KOMENTARI (0)