VIJESTI / AKTUELNOSTI

Hyundai objavio prvu skicu novog i10

Uoči predstavljanja u Frankfurtu

 

Hyundai je objavio prvu skicu treće generacije svog najmanjeg modela i10. Svoj debi, novi i10 će imati u Frankfurtu narednog mjeseca. Iz Hyundaija su novi i10 najavili kao potpuno novi automobil, a skica prikazuje veoma atraktivan i agresivan dizajn. Pretpostavljamo da će u finalnoj verziji i10 izgledati znatno „pitomije“ nego na ovim skicama.

 

Špijunske fotografije koje kruže internetom govore da će finalni proizvod biti daleko manje uzbudljiv nego ono što nam Hyundai prikazuje na skicama. Novi i10 je u potpunosti „evropski“ auto: dizajniran je i razvijan u Evropi, a i sama proizvodnja automobila će biti smještena u Evropi. Proizvođači se u posljednje vrijeme dosta ugledaju na Aston Martin sa širokim maskama hladnjaka pa će jednu takvu dobiti i novi Hyundaijev mališan. U dva suprotna ćoška se nalaze okrugla dnevna svjetla.

 

Široki trokutasti bočni usisi nas upućuju da je pod haubom neka „opasna mašina“, međutim, ukoliko Hyundai ne odluči da napravi i10 u N izvedbi, ne očekujte čuda. Ipak mislimo da će i10 ostati „razuman“ mali, gradski automobil sa malim i ekonomičnim motorima, karakterističnim za moderne automobile A-segmenta.

 

Od opreme, Hyundaiju i10 neće ništa faliti. Moći ćete upariti svoj iPhone ili Android smartphone preko Apple CarPlaya ili Android Auta, a podržavaće i bežično punjenje telefona. Vozač će na raspolaganju imati brojne pomoći kao što su stražnja kamera, asistenciju koja vam održava automobil u traci, automatska duga svjetla, upozorenje na zastoj ispred vas, detektor pješaka u okolini i brojne druge dodatke.

 

Frankfurt Motor Show počinje 12. septembra i traje deset dana.

12:59 | Aug 7, 2019

KOMENTARI (0)