VIJESTI / PREMIJERE

Hyundai predstavio hibridnu Konu

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

hyundai

Hyundai Kona Hybrid

Pored standardne i električne, u ponudi se nalazi i hibridna

 

Hyundaijev model Kona predstavlja uistinu primamljivu ponudu i dobar „paket“. U svojim kompaktnim dimenzijama, Kona se vrlo dobro snalazi u gradu, a podjednako je dobra i van grada, kada se siđe sa ceste. Odličan mali crossover. U ponudi su se nalazili modeli sa konvencionalnim pogonom, ali i električnim, a Hyundai je danas predstavio i hibridnu Konu.

 

Hyundai Kona Hybrid predstavlja odgovor marke na sve veću potražnju za ekološkim SUV modelima. Eko-mobilnost je pozitivan trend koji vlada u cijelom svijetu, a naročito je izražen u Evropi gdje je tržište ovih automobila trenutno najveće.

 

Šta nam Hyundai nudi sa hibridnom Konom? Pod haubom je Kappa 1.6 GDI benzinski motor koji razvija 105 KS ii 147 Nm obrtnog momenta. To je standardni motor koji je primarni pogon automobila, a „zeleni“ dio je magnetni električni motor koji razvija 43,5 KS i ima maksimalni obrtni moment od 170 Nm. U kombinaciji, Kona Hybrid ima 141 KS i 265 Nm obrtnog momenta, a električni motor crpi snagu iz litijumske baterije od 1,56 kWh. Prenos snage na točkove vrši šestostepeni DCT automatski mjenjač.

 

Osim hibridnog pogona, Kona je dobila i određena poboljšanja sigurnosnih sistema. Jedan od njih je i Smart Cruise Control (pametni tempomat) koji koristi prednje senzore kako bi održavao konstantnu brzinu, ali i distancu od automobila ispred vas. Unaprijeđeni su sistemi za prepoznavanje automobila u mrtvom uglu, detekcija pješaka iza automobila, kao i sistem koji vas upozorava kada pređete u drugu traku.

 

Od estetskih izmjena, Kona je ostala prilično ista. Paleta boja je postala bogatija za Lagoon plavu, a kupac može izabrati 26 različitih kombinacija boja. U seriji, automobil dolazi na 16-inčnim točkovima, dok su u ponudi i oni veći i atraktivniji 18-inčni.

 

Prodaja hibridne Kone počinje u avgustu ove godine.

11:13 | Jun 3, 2019

KOMENTARI (0)