VIJESTI / PREMIJERE

Hyundai predstavio novu Elantru u Hollywoodu

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

hyundai

Hyundai Elantra

Preslikana Sonata u nešto manjem pakovanju

 

Nova Hyundai Elantra je debitovala u Hollywoodu. Nakon novog i20, osvježenog i30, red je došao i na potpuno novu Elantru. Iako je prošla generacija dobila svoj facelift u godini iza nas, Hyundai je već na početku ove godine predstavio novu, sedmu generaciju modela koji je inicijalno predstavljen prije 30 godina.

 

Prošle godine smo upoznali novu Sonatu koja nam je dala uvid u dizajnerski pravac kojim će Hyundai ići u budućnosti. To smo vidjeli na novom i20, a sada to gledamo i na novoj Elantri koja je gotovo „preslikana“ Sonata u manjem i kompaktnijem pakovanju od velike, luksuzne limuzine. Nova Sonata je najnaprednija do sada, najsofisticiranija i u konačnici, najopremljenija ikada.

 

Kupci će u novoj Elantri dobiti opremu koja je prije bila rezervisana samo za skuplje automobile viših klasa, a sve to s ciljem da se povrati dio kupaca koji su posegnuli za trendovskim SUV i crossover automobilima. Izgled automobila je prefinjeniji, uglađeniji i sveukupno elegantniji sa popularnom padajućom linijom krova. Iz Hyundaija kažu da su s novom Elantrom kreirali četverovratni coupe. Gabaritima i prostorom u kabini, Elantra ostaje u rangu odlazeće, šeste generacije.

 

Najveći korak naprijed se ogleda u tehnologiji. Elantra u osnovnim paketima opreme dolazi opremljena sa 8-inčnim ekranom na dodir, bežičnim Apple Carplay i Android Auto sistemima povezivosti što je unikatan slučaj u ovom segmentu. Napredniji modeli će dobiti 10,3-inčni ekran na dodir koji dolazi uparen sa digitalnim klasterom instrumenata iste veličine. Na raspolaganju vam je čitav niz sigurnosnih sistema i sistema asistencije bez kojih ne bismo mogli zamisliti jedan moderni automobil.

 

Paleta motora će biti bogatija za jednu hibridnu pogonsku jedinicu. Po prvi put u historiji, Elantra će biti dostupna i kao hibrid, a pokretaće je 1.6 četverocilindarski motor uparen sa elektromotorom. Ukupna snaga pogonske jedinice iznosi 139 KS i 179 Nm. Standardni modeli će se oslanjati na 2.0 četverocilindarski motor i CVT mjenjač. Snaga tog motora iznosi 147 KS i 264 Nm obrtnog momenta. U budućnosti, očekujemo i N izvedbu Elantre sa 275 KS.

08:53 | Mar 18, 2020

KOMENTARI (0)