VIJESTI / AKTUELNOSTI

Hyundai prikazao skice modela Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

Mali crossover iz Hyundaija

 

Hyundai je nedavno najavio dolazak novog crossovera, manjeg i od Kone. Kada je predstavljena Kona, mislili smo da je ona najmanji crossover kojeg će Hyundai ponuditi, međutim, južnokorejski proizvođač smatra da u ponudi ima prostora i za još manji crossover. Taj crossover je Venue, a sada su nam po prvi put pokazali skice tog modela pa možemo stvoriti neku viziju šta nas čeka sa novim modelom.

 

Kao i kod Kone, dizajn je sve samo ne konvencionalan. Iako skice prikazuju Venue kao automobil sa troja vrata, šanse za takvo nešto su minimalne. Obzirom na to da se radi o crossoveru koji bi po nepisanom pravilu trebao biti praktičan i funkcionalan, trovratna izvedba nema nikakvog smisla.

 

Venue je, kao što je i prvobitno najavljeno, „kockast“ i mišićav. Iako je veoma mali, Venue djeluje poput malog snagatora koji vlada cestom. Kao i kod Kone, klaster prednjih svjetala je podijeljen u dva nivoa. Ono što je veoma zanimljivo nalazi se na zadnjem kraju, a to su vrata prtljažnika koja su podijeljena po sredini. Ovakav dizajn nije zastupljen među putničkim automobilima. Jedini automobil koji ima ovakvo otvaranje je Mini Clubman. Vidjećemo da li će i produkcijska izvedba imati ovo rješenje, ili će ipak izabrati konvencionalno otvaranje.

 

Koliko je vanjski izgled automobila ekscentričan, toliko je enterijer miran, tradicionalan i umjeren. Hyundai se potrudio da ovaj automobil ne bude umanjena kopija Kone te su dizajnirali potpuno drugačiju instrument tablu koja nudi praktičnost. Iznad već uobičajenog pretinca koji na skicama djeluje kao veoma dubok, Hyundai je dodao i još jedan pretinac za manje lične stvari. Ekran infotainment sistema je manji nego na Koni i manje se ističe. Sudeći po skicama, automobil će imati i automatsku transmisiju u ponudi.

 

Za tačno sedam dana počinju press dani New York Auto Showa, a tada ćemo vidjeti i konačni izgled Hyundaija Venue.

10:45 | Apr 9, 2019

KOMENTARI (0)