VIJESTI / AKTUELNOSTI

Hyundai prikazao teaser novog crossovera

Venue stiže u New York

 

Sajam u Ženevi, iako je završen prije deset dana, daleko je iza nas. Već su nam stigli neki novi modeli, a neki su tek najavljeni. Bilo kako bilo, moramo gledati u budućnost i pratiti ono što nas očekuje u aprilu, a to je veliki sajam u New Yorku. U New Yorku ćemo takođe vidjeti brojne premijere, a Hyundai je upravo za New York spremio svoj novi crossover.

 

Ako ste mislili da je njihova Kona mali crossover, kao i mi, onda ste se prevarili. Iz Hyundaija su spremili još manji crossover, koji će biti smješten upravo ispod Kone. Hyundai Venue će biti početni nivo kada su u pitanju terenska vozila južnokorejskog proizvođača. Ciljna grupa su gradski poduzetnici. Iz Hyundaija nisu željeli da daju više detalja o novom crossoveru. Ipak, ono što su izjavili jeste to da naziv Venue zapravo predstavlja referencu za mjesto na kojem ljudi žele biti viđeni, u ovom slučaju u automobilu.

 

Prema riječima SangYup Leeja, čelnika Hyundai Global Design centra u Namyangu, Venue će biti znatno drugačiji od Kone. Njegov dizajn će biti znatno konvencionalniji, mišićaviji za razliku od futurističkog dizajna Kone.

 

Hyundai Venue će biti predstaljen 17. aprila kada počinju press dani New York Auto Showa.

10:35 | Mar 27, 2019

KOMENTARI (0)