SPORT / WRC

Hyundai sprema unaprijeđenja za i20 R5

hyundai

Hyundai i20 R5

hyundai

Hyundai i20 R5

hyundai

Hyundai i20 R5

Više snage za bolje performanse

 

Hyundai je 2016. godine predstavio svoj R5 automobil namijenjen privatnicima za takmičenja u nacionalnim, regionalnim i kontinentalnim takmičenjima. Od tada, i20 R5 je izrađen u 82 primjerka i sakupio 105 pobjeda u generalnom plasmanu. Automobil je sakupio i brojne nacionalne titule, ali u najvećim šampionatima nije mogao konkurisati Škodi Fabiji R5 i Ford Fiesti R5.

 

Ipak, Hyundai je spremio ozbiljnu nadogradnju za svoj klijentski reli automobil te bi posade koje su dio Hyundai Customer Racing programa od sljedeće godine trebale imati znatno konkurentniji paket za borbu. Lista nadogradnji koje stižu za i20 R5 je prilično opsežna, pa ćemo istaći tek one najbitnije koje će napraviti krucijalnu razliku u odnosu na aktuelnu verziju automobila.

 

Najveći dio unaprijeđenja je fokusiran na 1.6 litarski turbo motor koji pokreće ovaj automobil. Novi klipovi će značajno igrati ulogu u povećanju snage automobila na 290 KS uz osjetno bolji obrtni moment koji se savršeno osjeti u svih pet brzina sekvencijalnog mjenjača. Uz unaprijeđenja na šasiji, upravljačkom sistemu i nove amortizere, i20 R5 će biti znatno bolji automobil te će vozač lakše sticati povjerenje u auto i njegovo ponašanje.

12:11 | Nov 11, 2019

KOMENTARI (0)