VIJESTI / PREMIJERE

Hyundai zvanično prikazao novi i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

Dan nakon što su u javnost procurile fotografije, Hyundai je povukao potez

 

Hyundai je zvanično prikazao novu generaciju modela i20. Desilo se to nešto ranije nego što su u južnokorejskom brendu planirali, ali nakon jučerašnje objave fotografija od strane nepoznatog izvora, Hyundai je odlučio da više ništa ne kriju te da već danas otkriju novu generaciju svog kompaktnog automobila B-segmenta.

 

Kao što smo i juče rekli, novi i20 je moderniji, „oštriji“ i u svakom smislu napredniji automobil od prethodne generacije. Treća generacija pravi veliki korak naprijed u dizajnerskom i mehaničkom smislu, a po prvi put, i20 će biti dostupan i kao hibrid. Prednja maska je u adaptacija nove Hyundai Sonate, a zadnji kraj je dobio dinamičan dizajn svjetala koja se „preljevaju“ na bokove automobila.

 

Iako automobili iz generacije u generaciju rastu, novi i20 je zadržao svoje karakteristike malog hatchbacka. Krov je nešto niži nego prije, a automobil je oko 30 milimetara širi nego prije, a svega 5 milimetara je duži od prethodnika. Najveće novosti vezane su za enterijer automobila u kojem se nalazi 10,25-inčni ekran na dodir za pravo digitalno iskustvo, a bežično punjenje, Apple CarPlay, Android Auto, Bose audio sistem sa osam zvučnika su među opijama koje su takođe novost u i20.

 

Pod haubom se mogu naći 1.2 litarski četverocilindarski atmosferski benzinac sa 83 KS uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem, kao i 1.0 litarski trocilindarski GDI turbo benzinac koji dolazi sa 99 ili 118 KS, a moguće ga je naručiti i sa 48V starter generator za blagu hibridnu opciju. Kada je u pitanju 1.0 GDI benzinac, moguće ga je dobiti sa sedmostepenim DCT automatikom, ili sa inteligentnim šestostepenim manuelnim mjenjačem.

15:41 | Feb 19, 2020

KOMENTARI (0)