VIJESTI / TUNING

Inkasov G63 je otporan na metke

g63inkas

Mercedes-AMG G63 by Inkas

g63inkas

Mercedes-AMG G63 by Inkas

g63inkas

Mercedes-AMG G63 by Inkas

g63inkas

Mercedes-AMG G63 by Inkas

Automobil za žestoke momke

 

Ko ne bi volio posjedovati i voziti Mercedes-AMG G63? Pa malo je tih koji ne bi, dok velika većina bi rado u svojoj garaži imala čuveni G-wagen. Međutim, kada imate takav auto, nemoguće je ostati neprimjećen. To može biti nezgodno jer živimo u ludom vremenu kada nekome može zasmetati čak i to što postojite i kiša metaka kreće ka vama.

 

Kako biste bili sigurni za volanom, Inkas je spremio posebnu verziju Mercedesovog modela AMG G63. Kanadska kompanija Inkas je svjetski lider u izradi blindiranih automobila i oklopnih vozila. Poznati po svojim vozilima Superior i Sentry, Inkas je svoje iskustvo prenio na civilni automobil. Pa koje su onda razlike između običnog G63 i ovog? U izgledu i voznim karakteristikama, nema nikakve razlike. Glavnu razliku pravi „oklop“ koji obavija cijelo vozilo. Izrađen od kompozitnih materijala, oklop može izdržati snažne paljbe i eksplozije. Konkretno, bez problema može izdržati paljbu jurišne puške kalibra 7.62 mm, dok ni dvije istovremene eksplozije bombi DM51 neće naštetiti ni automobilu, ali ni putnicima u njemu. Inkasov AMG G63 zadovoljava CEN 1063 BR6 balističke standarde.

 

Kao dio standardne opreme, AMG G63 je dobio čitav opseg sigurnosnih sistema u kabini. Visokokvalitetna, višeslojna stakla su takođe otporna na metke, a akumulator kao i elektronska upravljačka jedinica su takođe posebno zaštićene. Ako vam ni to nije dovoljno, uz doplatu možete dobiti i sistem za gašenje požara, ojačane kočnice, sistem daljinskog zaključavanja kojim upravlja vozač, intercom sistem, kao i blinkere ubačene u masku hladnjaka.

 

Cijena ovog modela kreće od 295.000$, ali uz sve dodatke, vrlo lako možete doći do cifre i od milion dolara.

08:02 | Mar 24, 2019

KOMENTARI (0)