VIJESTI / AKTUELNOSTI

Jaguar nudi priliku za laku zaradu

Zarađujete dok se vozite u svom Jaguaru i Range Roveru

 

Šta za vas predstavlja automobil? Većina će odgovoriti kako je to samo prevozno sredstvo koje vam služi da odete od tačke A do tačke B. Konstantno ulažete u njega, dajete novac za redovno servisiranje, a i gorivo je sve skuplje i skuplje. Sva ta sredstva odlaze u nepovrat, ili ipak ne?

 

Pa ako vozite Jaguar F-Pace ili Range Rover Velar, više ne ulažete u automobil, a da vam on to ne vraća. Naprotiv, vaš Jaguar ili Range Rover može postati izvor zarade! JLR grupa (Jaguar Land Rover) je smislila poseban sistem nazvan „Smart wallet“ (pametni novčanik). Ukoliko ste dobar sugrađanin i savjestan vozač, onda ćete biti nagrađeni za to.

 

Radi se o zaradi. Ruku na srce u kriptovaluti, ali zarada je zarada. A kriptovalute napreduju i sve su vrijednije i vrijednije. Razmislite dobro! Sve što trebate je da dozvolite da vaš automobil automatski prijavljuje sve potencijalne smetnje u saobraćaju: od gužvi, radova na cesti, rupa i općenitog stanja na putevima.

 

Naravno, nije sve tako kako izgleda. Zamislite ovaj sistem u Bosni i Hercegovini. Za par kilometara, postali biste milioner. Toliko rupa, zastoja, radova – vaš pametni novčanik sve teži i teži. Vaša aktivnost bi bila nagrađena besplatnom cestarinom, besplatnim parkingom, punjenjem automobila, kafom na pumpi i slično.

 

Za sada, sistem se razvija u Irskoj. Sve je to dio plana grupacije koji podrazumijeva umrežavanje automobila. Time bi se u velikoj mjeri doprinijelo autonomnosti automobila.

17:12 | Apr 29, 2019

KOMENTARI (0)