VIJESTI / AKTUELNOSTI

Jaguar predstavio edicije 300 Sport i Chequered Flag

chckrd

Jaguar F-PACE Chequered Flag Edition

ch

Jaguar F-PACE Chequered Flag Edition

300s

Jaguar F-PACE 300 Sport Edition

300s

Jaguar F-PACE 300 Sport Edition

300s

Jaguar F-PACE 300 Sport Edition

Limitirane serije modela F-PACE

 

Jaguar je predstavio nove limitirane serije svog prvog terenca u ponudi. F-PACE je do sada osvojio brojne nagrade, ali je pokupio i brojne simpatije Jaguarove klijentele te postao izuzetno poželjan među kupcima. Sada su svojim kupcima ponudili dvije edicije koje slave Jaguarovu bogatu tradiciju učešća u autotrkama.

 

Edicija 300 Sport pod haubom može imati 2.0 litarski benzinski motor ili 3.0 litarski V6 dizel motor. Oba motora razvijaju 300 KS, a razliku u perfromansi pravi obrtni moment. Benzinski motor ima obrtni moment od 400 Nm i od 0-100 stiže za 6,1 sekundu, a razvija maksimalnu brzinu od 233 km/h. Dizelaš, ima 700 Nm obrtnog momenta, do stotke stiže za 6,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 241 km/h. Model edicije 300 Sport ćete lako prepoznati po detljima u Satin tamno sivoj boji. To uključuje okvirove prozora, bočne usisnike, retrovizore. Takođe, oznake 300 Sport nalaze se na prednjoj masci i vratima prtljažnika. Model 300 Sport moguće je kupiti u Yulong bijeloj, Indus srebrnoj i Santorini crnoj boji. Iznutra, Model 300 karakteriše snažan kontrast crne koja dominira prostorom i žute koja je vidljiva na šavovima i manjim detaljima. Ambijentalno svjetlo je u ugodnoj, tirkizno plavoj boji karakterističnoj za Jaguar.

 

Edicija Chequered Flag je zasnovana na R-Sport modelu i dolazi sa karakterističnim enterijerom i sportskim, dinamičnim dizajnom prednjeg branika kao i agresivnom, potpuno crnom maskom hladnjaka. Dok je kod modela 300 Sport za detalje korištena Satin siva, sa ovom edicijom tu ulogu je preuzela crna. Doduše, u nešto manjoj mjeri. Bočni usisnici, krovni nosači i obloge vrata obojeni su u blještavu crnu boju. Enterijer je urađen u dvije boje – crnoj i crvenoj. I dalje, zadržan je zavidan nivo luksuza karakterističan za Jaguar. Ponuda motora broji tri pogonske jedinice. U ponudi je 2.0 litarski turbo benzinski motor od 250 KS koji razvija maksimalnu brzinu od 217 km/h i do stotke ubrzava za tačno 7 sekundi. Dizelaši imaju dva predstavnika. Radi se o 2.0 litarskom turbo motoru sa dva nivoa snage: 180 i 240 KS.

18:15 | Mar 21, 2019

KOMENTARI (0)