VIJESTI / PREMIJERE

Jaguar predstavio novi F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

jaguar

Jaguar F-Type

Uglađeniji izgled uz novi V8 motor

 

Jaguar je za kraj godine spremio svoju vjerovatno i posljednju premijeru u ovoj godini i cjelokupnoj dekadi. Šlag na tortu je novi F-Type sa osvježenim i uglađenijim izgledom, ali i unaprijeđenom tehnologijom, infotainment sistemom i potpuno novim V8 motorom. Odličan način da završite godinu, ako nas pitate.

 

Promjene na eksterijeru ćete s lakoćom uočiti. Dizajneri su prednji dio automobila oblikovali tako da bude duži i niži, a prednja svjetlosna grupa je produžena i stvara vizuelni efekat da je automobil još širi nego što zapravo jeste. Poklopac motora je takođe doživio suptilne izmjene dizajna te je sada nešto obliji u odnosu na prije. Izmjene na zadnjem kraju su manje primjetne. Zadnja svjetla imaju oštrije linije, dok izgled zadnjeg difuzora varira od izbora pogonske jedinice.

 

Iznutra, novi F-Type je doživio najveće promjene. Prateći aktuelni trend upotrebe digitalnog klastera instrumenata, Jaguar je svoj novi F-Type opremio upravo takvim sistemom koji mijenja tradicionalne, analogne instrumente. Infotainment sistem je kompatibilan sa Appleovim CarPlay sistemom kao i Android Autom.

 

Ponuda motora je bogatija za novog člana koji će entuzijastima biti najprivlačnija. Pored dvolitarskog, četverocilindričnog motora i 3.0 V6 motora s kompresorom, novi F-Type će biti dostupan i sa 5.0 litarskim V8 motorom s kompresorom. Njegova snaga iznosi 575 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 ubrzava za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski limitirana na 299 km/h. U Evropi će V8 verzija razvijati 444 KS i 580 Nm obrtnog momenta. Shodno želji kupaca, F-Type dolazi sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

 

Osnovna cijena F-Type modela u Velikoj Britaniji će kretati od 54.060 £, što je približno 124.000 KM.

09:37 | Dec 3, 2019

KOMENTARI (0)