VIJESTI / AKTUELNOSTI

Jedini cestovni Aston Martin Vulcan (VIDEO)

amr

Aston Martin Vulcan

amr

Aston Martin Vulcan

amr

Aston Martin Vulcan

Učesnik Gumball 3000 relija

 

Jučer smo pisali o unikatnoj Alfi Romeo Stelvio Quadrifoglio koja će biti jedan od učesnika relija. Ovaj reli je vjerovatno najglamurozniji na svijetu obzirom na kompletnu „kremu“ koja karakteriše ovaj reli. Na Gumballu ćete vidjeti sve ono što u nekoj drugoj prilici gotovo sigurno nećete.

 

Na primjer, uzmimo Aston Martin Vulcan. Kada bi vas pitali da li je on legalan za cestovnu upotrebu, svi biste rekli da nije. I bili biste u pravu. Međutim, na ovogodišnjem Gumballu učestvuje i jedan izuzetak. Youtuber Mr.JWW će biti za volanom ovog jedinstvenog Aston Martina Vulcan. On će učestvovati za Tim 106, a biće lako uočljiv. Osim što će biti jedini Vulcan na reliju, folija u koju je presvučen ga takođe izdvadaja iz mase.

 

Automobil je presvučen u maskirnu foliju, a tema dizajna su šare bombardera koje koristi Royal Air Force. Kako bi ga učinili legalnim za upotrebu na cesti, Vulcan je nešto viši nego standardni. Izmijenjen je prednji spliter, hladnjak, letva volana, a dorađeno je i zadnje krilo. Najveća promjena se odnosi na ugradnju pravih svjetala koja ovaj automobil nije imao.

 

U videu pogledajte kako izgleda Vulcan nakon svih prerada i razgledajte enterijer u kojem će Mr.JWW boraviti za vrijeme trajanja relija.

13:10 | Jun 9, 2019

KOMENTARI (0)