VIJESTI / AKTUELNOSTI

Jedinstvena Alfa Romeo na aukciji

ar

Alfa Romeo Mole Costruzione Artiginale 001

ar

Alfa Romeo Mole Costruzione Artiginale 001

ar

Alfa Romeo Mole Costruzione Artiginale 001

ar

Alfa Romeo Mole Costruzione Artiginale 001

Jedinstvena Alfa na aukciji

 

Naslušali smo se priča o tome kako su Alfini automobili umjetnost. Slažemo se. Iako će vas nerijetko nervirati zbog svoje nepouzdanosti i tih silnih kvarova o kojima se govori, ne možete ju mrziti. Kao prvo, svaki automobil zahtijeva adekvatno održavanje, pa tako i Alfa. Na nebrigu i zapostavljanje uzvratiće vam redovnim kvarovima. Tretirajte je kako dolikuje, uzvratiće vam još bolje. Osjetićete tu magiju Alfinih automobila.

 

Jedan od Alfinih modela je i Mole Costruzione Artiginale 001. U redu, ne baš Alfin. Radila ga je talijanska kompanija Mole Automobile. Automobil je baziran na modelu 4C. Prednji kraj je dobio izgled koji neodoljivo podsjeća na Giuliju pogotovo zbog prednjih svjetala, a zadnji kraj je preslikan od Zagatovih "kreacija". Dakle, ovdje se radi o prekrojenom 4C modelu. Njegov vlasnik je za otprilike godinu dana s njom prešao nešto manje od 10.000 km. Na satu se nalazi zapravo oko 50.000 km. Prvih 40.000 prešao je kao 4C, a narednih 10.000 kao Mole Costruzione Artiginale 001. Nadamo se da vam je sada jasnije?

 

Ovaj unikatni automobil će biti ponuđen na aukciji RM Sotheby's-a 25.5.2019. u sklopu čuvenog Concorso d'Eleganza Villa d'Este događaja. Pod haubom se nalazi 1,8- turbo motor iz modela 4C koji razvija 237 KS uz 349 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 ubrzava za 4,2 sekunde.

 

Velikih novosti osim na vanjštini ima i u interijeru kojem dominiraju aluminijski i karbonski elementi. Zasad nije poznato kolika će biti cijena. Ipak, ako se nekoliko kolekcionara odluči imati ovu Alfu u svjojoj garaži, nadmetanje će vrlo lako eskalirati i ovoj Alfi drastično podići cijenu, a naročito jer se radi o raritetu.

11:49 | May 5, 2019

KOMENTARI (0)