VIJESTI / TUNING

Jedinstveni Stelvio Quadrifoglio na reliju Gumball 3000

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Biće krajnje upečatljiv

 

Gumball 3000 je jedan od najpoznatijih „relija“ na svijetu.  Svake godine, okupi veliki broj bogataša, entuzijasta, jednom riječju zaljubljenika u automobile koji vole druženje i vole putovati. Ovogodišnje izdanje kreće iz Grčke i završava u Španiji. Na svom putu do Španije, karavan će se zaustaviti i u Porto Montenegru pa je to izvrsna prilika ko želi razgledati ove automobile i pozdraviti učesnike.

 

Na reliju učestvuju brojni superautomobili, hiperautomobili, raznih godišta i vrijednosti. Među njima, biće i neizostavnih SUV-ova, a jedan od učesnika je će voziti i krajnje upečatljivu Alfu Romeo Stelvio Quadrifoglio. Alfin prvi i za sada jedini terenac je za ovu priliku pripremljen tako da se ističe od ostatka automobila.

 

Stelvio je presvučen u crnu foliju čiju teksturu čini Alfina djetelina s četiri lista, oznaka Quadrifoglio modela. Dok je Quadrifoglio logo srebrni, ostali detalji su svijetlo zeleni. Tako su u zelenu boju obojeni usmjerivač zraka na prednjem braniku, felge, a preko već postojeće folije, stavljena je i džinovska Alfina zmija, takođe u zelenoj boji. Na haubi i krovu se nalaze trake u retro trkaćem stilu.

 

Motor je ostao isti. Automobil pokreće snažni 2.9 litarski biturbo V6 motor koji je za Alfu razvio ni manje ni više nego Ferrari. Njegova snaga iznosi 505 KS i 601 Nm obrtnog momenta, a osmostepeni automatik šalje snagu na sva četiri točka.

11:23 | Jun 8, 2019

KOMENTARI (0)