VIJESTI / PREMIJERE

Jeep Compass dobija novi 1.3 turbo benzinski motor

jeep

Jeep Compass Limited

jeep

Jeep Compass Limited

jeep

Jeep Compass Limited

jeep

Jeep Compass Limited

Jeep je predstavio verziju Compassa za 2020. koji je osim svježe motorizacije dobio i nove sadržaje

 

Compass za evropsko tržište se proizvodi u Italiji, u fabrici Melfi, a od sada je dostupan i sa 1.3-litarskim turbo-benzinskim motorom sa dva nivoa snage - 130 KS ili 150 KS. Najveći obrtni moment u obje verzije iznosi 270 Nm, a oba motora su dostupna sa pogonom na prednje točkove.

 

Osim toga, kupcima je na raspolaganju i nova verzija 1.6-litarskog turbo-dizel agregata MultiJet II sa 120 konjskih snaga, 320 Nm obrtnog momenta i sistemom SCR (selective catalyst reduction). I ovaj model će u početku moći da se nabavi samo u varijanti sa prednjim pogonom. Jeep je saopštio i da je model za 2020. opremljen novim Uconnect multimedijalnim sistemom, a ponuda uključuje šest novih vrsta aluminijskih felgi te novu paletu boja sa pet novih nijansi: Ivory Tri-Coat, Colorado Red, Blue Italia, Blue Shade i Techno Green Metallic - koje su u ponudi i u kombinaciji sa crnim krovom.

 

Compass proizveden u Melfjiu stiže u evropske prodajne salone sredinom juna, u nekoliko nivoa opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, i Limited i S. Svi su dostupni sa efikasnim turbo benzinskim i dizel motorima, uparenim sa pogonom na prednje točkove, dok će verzije sa pogonom na sva četiri točka biti na raspolaganju u drugoj polovini ove godine. Riječ je o takozvanim "4xe" modelima koji će imati plug-in hibridnu pogonsku tehnologiju. Elektromotor u kombinaciji sa 1.3-litarskim motorom proizvodiće ukupno 190 ili 240 KS, u zavisnosti od verzije.

 

Izvor: B92

18:13 | May 15, 2020

KOMENTARI (0)