VIJESTI / PREMIJERE

Jeep Compass unaprijeđen za evropsko tržište

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

jeep

Jeep Compass

Novi motor i niz unaprijeđenja u Evropi

 

Jeep je predstavio osvježeni Compass koji donosi nekoliko značajnih promjena u odnosu na verziju prije facelifta. Među najznačajnijim ističe se novi motor, kao i početak proizvodnje ovog automobila na evropskom tlu. U fabrici FCA grupacije u Melfiju, Compass će biti izrađivan u pet paketa opreme, a krajem godine se očekuje i dolazak 4xe verzije koja označava punjivu hibridnu varijantu Compassa.

 

Dotaći ćemo se novog motora koji će se naći pod haubom Compassa. Radi se o novom 1.3 četverocilindarskom turbo motoru koji je štedljiviji i do 30% u odnosu na prošlu verziju. Motor razvija 130 KS, a snaga se prenosi ili na prednju ili na obje osovine. Compass će biti ponuđen u pet paketa opreme: Sport, Longitude, Mighty Eagle, Limited i S. S model će biti dostupan sa nešto jačom varijantom ovog motora koji će u ovom slučaju razvijati 150 KS. Neovisno o paketu opreme, ovaj motor je dostupan sa šestostepenim manuelnim mjejnačem ili novim DCT automatikom.

 

Ljubitelji dizelskih motora će moći izabrati 1.6 litarski motor sa 120 KS i 320 Nm obrtnog momenta. Jedini dizelski motor je dostupan samo uz manuelni mjenjač i prednji pogon. Najnoviji dodatak ponudi je punjivi hibrid 4xe koji stiže krajem godine. Pod haubom je isti 1.3 litarski motor, ali uparen sa elektromotorom, a ukupna snaga iznosi 190 ili 240 KS, a dostupan je samo sa pogonom na sva četiri točka.

 

Iznutra, novi Compass je dobio najnoviju verziju Uconnect infotainment sistema. Sa sobom nosi niz opcija kao što su My Car i My Remote koji vam omogućuju daljinski monitoring vozila, kao i daljinsko zaključavanje. Napredni sistemi asistencije vozaču uključuju pomoć pri izbjegavanju frontalnog sudara, pomoć za održavanje vozila u traci, adaptivni tempomat, detekciju vozila u mrtvom uglu, parking asistenciju i dr.

12:21 | Jun 5, 2020

KOMENTARI (0)