VIJESTI / PREMIJERE

Jeepovi noviteti u Ženevi

jeep

Jeep Grand Cherokee S Limited

jeep

Jeep Cherokee S

jeep

Jeep Cherokee Trailhawk

jeep

Jeep Renegade S

Nove verzije aktuelnih modela

 

Jeep, kao i ostali članovi FCA grupacije neće prikazati ni jedan novi model, ali kao i Alfa i Maserati, prikazaće nove verzije već postojećih modela. Tako su za Ženevu spremljene nove verzije Renegadea, Compassa, ali i njihovih najpoznatijih modela – Cherokee i Grand Cherokee.

 

Krenućemo od modela Renegade. U ženevu stiže Renegade S. Dostupan u Alpine White bijeloj boji, Renegade S baziran je na modelu Renegade Limited, najvišem nivou opreme koji ovaj mali Jeepov model posjeduje. Savršen kontrast stvoren je crnim krovom i određenim detaljima na automobilu, a automobil je dobio i lagane 19-inčne felge. Jeep je spremio i premium enterijer, kožna sjedišta sa posebnim šavovima, ali i kožni volan. Renegade S će biti dostupan sa novim 1.3 litarskim benzinskim motorom od 150 ili 180 KS čiju snagu prenosi 9-stepeni automatski mjenjač. Za ljubitelje dizela, tu je 1.6 MultiJet sa 120 KS i jači 2.0 MultiJet.

 

Compass S je kao i Renegade, dostupan u bijeloj, ali Pearl White nijansi. Isti pristup i isto stilizovanje dobio je i Compass. Crni krov i crni detalji izvana, a iznutra crna koža i elegancija. Provjereni recept koji uvijek pali. Pod haubom mogu se naći 1.4 litarski benzinci sa snagom od 140 ili 170 KS, dok je u ponudi i 2.0 dizelski MultiJet sa 170 KS. Oba modela, i Renegade i Compass u prodajne salone stižu tokom druge polovine godine.

 

Obični Jeep Cherokee dobija svoju Trailhawk, ali i S verziju. Trailhawk je mišićaviji i spremniji za offroad. Plastični paneli, zaštite karoserije se ističu na ovom modelu te se može reći da je ovo pravi macho automobil. Trailhawk dolazi sa „Rock“ opcijom koja ovaj automobil čini znatno čvršćim i adekvatnim za vožnju na lošim terenima. Kada je Trailhawk u pitanju, za sada će u ponudi biti samo 2.0 litarski benzinac od 270 KS i 400 Nm obrtnog momenta, uparen sa 9-stepenim automatikom. Što se S verzije tiče, ona je suptilnija i elegantnija izvana. Prošao je doslovno isti tretman kao i Renegade i Compass. Dolazi u bijelo-crnoj kombinaciji, a pod haubom će biti moćni 2.0 litarski benzinac od 270 KS.

 

Najslađe dolazi na kraju, pa tako smo za kraj ostavili Grand Cherokee S. U principu, sva četiri S modela su vizuelno ista sa istom kombinacijom boja, s tim da će Grand Cherokee nositi naziv S Limited. Grand Cherokee će pokretati moćni 3.0 V6 dizelski motor čija snaga iznosi 250 KS, a uparen je sa osmostepenim automatikom. On će u salone stići već ovog mjeseca.

 

Više informacija, znaćemo možda već sutra kada počinju press dani na ženevskom sajmu automobila.

12:09 | Mar 4, 2019

KOMENTARI (0)