VIJESTI / TUNING

JMS spremio tuning paket za novi VW Golf

volkswagen

JMS Volkswagen Golf

volkswagen

JMS Volkswagen Golf

Prvi uvid u ono što će kupcima biti ponuđeno

 

Volkswagen Golf je jedan od automobila koji su najviše prerađivani. Bilo da se radi o preradama u ličnoj režiji ili profesionalnim tuning paketima, Golf će uvijek biti jedan od omiljenih automobila na tuning sceni. Prije nekoliko dana pisali smo o ABT-ovom tuning paketu koji je spremio za novu, osmu generaciju Volkswagen Golfa, a nakon ABT-a, još jedan njemački tuner će uskoro svojim kupcima ponuditi niz modifikacija za popularni kompakt.

 

Ako je ABT skrenuo pažnju svojim masivnim felgama, JMS je odabrao specifičan body kit za Golfa koji će ga vizuelno „zalijepiti“ za tlo. Prednji branik je dobio agresivni spliter sa otvorima za zrak, bokovi su „oplemenjeni“ spuštenim, agresivno dizajniranim nastavcima pragova, dok je cjelinu zaokružio masivni zadnji difuzor. Iako vam ovaj paket možda djeluje kao da je namijenjen za performantne izvedbe Golfa, on će zapravo biti dostupan i na standardnim verzijama.

 

Volkswagenovi fabrički amortizeri su zamijenjeni štelujućim KW amortizerima koji će povoljno uticati na Golfove vozne karakteristike i ponašanje u zavojima, dok će stabilnosti i još boljem izgledu doprinijeti 19-inčne Barracuda Tzunamee EVO felge. Baš kao i ABT, JMS se nije bavio optimizacijom performansi u svom prvom tuning paketu za novi Golf. Ipak, to ne znači da ih nećemo dobiti u skorije vrijeme jer i ABT i JMS rade na prepravkama Golfovih agregata.

10:31 | Apr 10, 2020

KOMENTARI (0)