VIJESTI / AKTUELNOSTI

Još 24 sata do premijere novog Ferrarijevog hibrida

„Usudi se zamisliti“

 

Upravo pod tim sloganom Ferrari najavljuje svoj novi hibridni automobil. Kako da ne budemo uzbuđeni? Uvijek će biti i boljih i bržih automobila, ali tu dozu strasti, emocija pomiješanih s adrenalinom... Može isporučiti samo propeti konj.

 

Jeremy Clarkson, možemo reći davno, izjavio je da kada Ferrari pravi loše bolide u Formuli 1, civilne automobile dovodi do savršenstva i kreira prava remek djela. Obzirom na to da ovogodišnji Ferrarijev bolid možemo nazvati užasnim, slobodno se možemo nadati izvrsnom automobilu.

 

Teaser koji je Ferrari objavio je daleko od nečega što možemo reći da je „raskrinkavajuće“. Od svega što vidimo na fotografiji, zaključujemo da automobil ima zadnja svjetla kvadratnog oblika i spojler u obliku luka. Iako je Ferrari vješto krio i kamuflirao novi automobil, špijunske fotografije kao i renderi nam daju nadu da će sutra zablistati istinski Ferrari koji je dostojan svog imena.

 

Ako su glasine tačne, novi Ferrari će imati 3.9 litarski biturbo V8 motor sa čak tri elektromotora. Ukupna snaga automobila će iznositi 986 KS, a očekuje se da pogon na sva četiri točka ovom automobilu omogući vrhunski rezultat u sprintu do „stotke“. Prema mnogima, očekuje sa da novi Ferrari od 0 do 100 ubrzava za tačno dvije sekunde.

11:51 | May 28, 2019

KOMENTARI (0)