VIJESTI / AKTUELNOSTI

Još 4 dana do predstavljanja novog Audija RS7

Premijera na Sajmu automobila u Frankfurtu

 

Ukoliko ste fan Audija, onda sa posebnim nestrpljenjem isčekujete frankfurtski sajam. Kompanija iz Ingolstadta je već ranije predstavila RS6 Avant koji nastavlja da nosi titulu „kralja karavana“, a osim njega, u Frankfurt stiže i novi RS7 Sportback. Vjerovatno nije teško naslutiti kako će novi RS7 izgledati, sada kad već znamo kako izgleda novi RS6.

 

Kao što smo već ranije pisali, RS7 će u velikoj mjeri ličiti na RS6 Avant. Nećemo reći da će biti identični, ali dosta elemenata koje smo već vidjeli na modelu RS6, vidjećemo i na RS7. Prednja maska će biti maksimalno otvorena kako bi moćni 4.0 litarski biturbo V8 motor imao dovoljno zraka za nesmetano hlađenje. Elektrifikacija je jedan trend koji masovno prate mnogi proizvođači automobila, a sa novim RS6 smo dobili i početak nove ere za Audi.

 

Novi RS modeli će po uzoru na RS6 biti elektrifikovani. Svi će imati blage hibridne sisteme koji koriste starter generator odakle dolazi blago povećanje snage od 30 do 50 KS. Tako će u standardnoj verziji, novi RS7 vjerovatno imati 591 KS i 800 Nm obrtnog momenta, dok će u jačoj izvedbi sa Dynamic paketom ta snaga rasti, ali za sada nije poznato do koje cifre.

 

Predstavljanje novog Audija RS7 Sportback planirano je za 10. septembar na sajmu u Frankfurtu, a njegova prodaja bi trebala početi naredne godine, uporedo sa prodajom modela RS6 Avant.

14:20 | Sep 6, 2019

KOMENTARI (0)