VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kada se spoje F1 prvak, hiperautomobil i policija (VIDEO)

rosberg_senna

Nico Rosberg i McLaren Senna

mclaren_senna

McLaren Senna

mclaren_senna

McLaren Senna

Nije prošao nezapaženo, čak ni kod policije

 

McLaren Senna je novi hiperautomobil koji razvija čak 800 KS. Izrađen je u čast legendarnog vozača Formule 1, Ayrtona Senne, koji je svoje najveće uspjehe u karijeri postigao za volanom bolida iz Wokinga. Kada je McLaren pravio ovaj model, znali su kakvu odgovornost sa sobom nosi nazivanje ovog modela po Senni. Model je morao biti poseban i uistinu to i jeste.

 

McLaren Senna je automobil za stazu, potpuno legalan i za upotrebu na cesti.  Čak 800 KS koje razvija motor ovog modela jednostavno vas mame na „grijeh“. Moćni 4.0 litarski V8 motor sa dvije turbine osim nevjerovatne snage, razvija i sjajan obrtni moment od 800 Nm! Svakom običnom smrtniku ovaj automobil je ispunjenje svih snova, ali čak ni oni koji su navikli na još veću snagu i brzinu, ne mogu da odole čarima McLarena Senne.

 

Njegova „žrtva“ je bio i Nico Rosberg, bivši svjetski prvak u Formuli 1. U svojoj desetogodišnjoj F1 karijeri vozio je i dominantni Mercedesov bolid s kojim je osvojio titulu. Nico se sada bavi snimanjem vlogova i testiranjem „igrački“ za muškarce. Na red je došao i McLaren Senna, a kako se Rosberg snašao za volanom ovog hiperautomobila pogledajte u videu!

 

06:46 | Feb 7, 2019

KOMENTARI (1)


Lewis Hamilton

Prespor je!

February 07th, 2019 - 7:14AM