VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kada vam ništa nije preskupo... (VIDEO)

aston_martin_vanquish_zagato_volante

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

aston_martin_vanquish_zagato_volante

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

aston_martin_vanquish_zagato_volante

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

... onda kupite Aston Martin Vanquish Zagato Volante

 

Aston Martin Vanquish Zagato Volante je bez dvojbe jedan od najekskluzivnijih i najljepših kabrioleta na tržištu. Čini se da je sva gracioznost, prefinjenost i elegancija ovoga svijeta pretočena u još jedno remek djelo autoindustrije. Pogled iz svakog ugla budi nadrealnu emociju i izaziva divljenje.

 

Pod haubom, nalazi se 5.9 litarski V12 motor čija snaga iznosi 592 KS. Ovaj masivni motor traži velike količine zraka kako bi mogao nesmetano da „diše“. Kako se radi o posebnom vozilu koje ne viđate svaki dan, ono zahtijeva i posebne detalje na sebi. Na primjer, na ovaj automobil nema smisla staviti običnu, plastičnu masku hladnjaka. Za ovaj auto, potrebno je nešto podjednako posebno. Makar ono koštalo kao osnovni model VW Golfa R. Dakle, 39.000$ (približno 68.000 KM).

 

Maska hladnjaka koja se ugrađuje na Aston Martin Vanquish Zagato Volante izrađuje se od aluminijuma i iz jednog je dijela. Za izradu jedne maske potrebno je čak 3.000 sati. Kako bismo vam dočarali koliko je to zaista dugo, za izradu Aston Martina One-77 modela potrebno je isto toliko sati. Dakle, dok se u istoj fabrici proizvede jedan cijeli automobil, odjel zadužen za Vanquish Zagato Volante izradi samo masku. Ipak je to ekskluziva?

 

Da vam dodatno predočimo cifre. Aston Martin vam naplaćuje 13$ (22,50 KM) za jedan radni sat izrade ove maske. Njihovi radnici su pravi sretnici. Dakle, vratimo se na cijenu. Plaćate 68.000 KM samo za masku hladnjaka, koja zapravo automobil ne čini boljim niti poboljšava performanse. Čini ga samo unikatnim. Ekskluzivnim. To je zapravo njena svrha.

11:52 | Feb 14, 2019

KOMENTARI (0)