VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kako bi izgledao novi VW Corrado?

volkswagen

Moderni VW Corrado

volkswagen

Moderni VW Corrado

volkswagen

VW Corrado (1988)

Nikada prežaljeni model ljubitelja Volkswagena

 

Volkswagen je krajem osamdesetih predstavio Corrado, model zasnovan na drugoj generaciji Golfa koji je naslijedio stari Scirocco. Koncept automobila je bio takav da na A2 platformi smjeste coupe automobil sa prednjim pogonom i srazmjerno snažnim motorom. U ponudi su bili isključivo benzinski motori u rasponu od 1.8 litarskih četverocilindarskih do 2.9 VR6, šestocilindarskih motora.

 

Corrado je kratko „živio“, svega sedam godina, a nakon njega, Volkswagen nije imao pravog coupe sportaša. Scirocco se vratio 2008. godine, ali nikada nije bio „žestok“ kao što su njegovi prethodnici bili u svom vremenu. Kako sada stvari stoje, Volkswagen nema namjeru u svoju ponudu dodati sportski coupe, ali kolege sa ruskog portala Kolesa.ru su ipak dali mašti na volju i kreirali render modernog Corrada zasnovanog na Golfu osme generacije.

 

O izgledu modernog Corrada nećemo raspravljati, već ćemo sud prepustiti vama. Dizajn automobila je moderna interpretacija izvornog Corrada sa savremenim LED svjetlima i naprijed i nazad, Golfovim felgama i... Lažnim auspuhom. To je nešto što bi na starom Corradu bilo nezamislivo, a na modernom bi bilo itekako vjerovatno.

 

Koji motori bi pokretali novi Corrado? Nekada je najslabija verzija bila pokretana 1.8 litarskim benzincem što bi na današnjici vjerovatno bio 1.5 TSI, dok bi najsnažnija verzija pod haubom sigurno imala 2.0 litarsku verziju TSI motora kao i Golf GTI.

12:43 | Nov 10, 2019

KOMENTARI (0)