VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kako bi izgledao novi VW Golf GTI kabrio?

volkswagen

Volkswagen Golf Cabrio

volkswagen

Volkswagen Golf Cabrio

volkswagen

Volkswagen Golf Cabrio

Kompjuterski render „šmekera“ za široke mase

 

Volkswagen Golf je automobilska ikona, kako na Balkanu gdje spada među najpopularnije automobile, tako i u svijetu. Voljeli ga ili ne, Golf je definitivno jedan od automobila koji su“motorizovali“ široke mase i promijenili pristup proizvođača automobila. Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka, Volkswagen je predstavio kabrio izvedbu svog novog kompakta.

 

Golf kabriolet nije bio ni blizu slave kompaktnog Golfa, ali je ipak bio i ostao draga i atraktivna pojava na cesti, naročito njegova prva generacija koja definitivno i danas važi za pravog „šmekera“ među automobilima. Danas, kada se Volkswagen sve više okreće elektrifikaciji i crossoverima, Golf suvereno „gazi“ u osmoj generaciji, ali u samo dvije karoserijske izvedbe: kompaktna, koju smo već vidjeli i karavanska, koju očekujemo krajem godine.

 

XTomi, jedan od najboljih i najpopularnijih freelance dizajnera na internetu koji se bavi kreiranjem kompjuterskih rendera novih automobila, pozabavio se zanimljivom idejom. Za sve one koji su se pitali kako bi izgledao novi Golf GTI u kabrio izvedbi, XTomi je spremio jednu, ali vrijednu fotografiju Golfa koji nikada neće sići sa proizvodne trake.

 

Iako je šarm izvornog Golfa kabrio teško nadmašiti, moramo priznati da ostaje blagi žal što „osmicu“ nećemo vidjeti u ovoj izvedbi. Nekako nam se čini da bi joj itekako pristajala.

13:13 | Apr 5, 2020

KOMENTARI (0)