VIJESTI / PREMIJERE

Kako će izgledati evropski Mustang Mach-E?

ford

Ford Mustang Mach E

ford

Ford Mustang Mach E

ford

Ford Mustang Mach E

ford

Ford Mustang Mach E

ford

Ford Mustang Mach E

Prvi električni krosover za značkom galopirajućeg konja imaće autonomiju i do 600 km sa punim baterijama

 

Evropska verzija električnog Mustanga Mach-E predstavljena je u Londonu, u okviru manifestacije Ford ‘Go Electric’.

 

 

Kako kažu u Fordu, evropski Mach-E ima specijalno prilagođeno ogibljenje, upravljački sistem ESC sistem i pogon na sva 4 točka (u verziji koja ga ima), tako da odgovaraju kupcima na Starom kontinentu koji imaju drugačiji stil vožnje i kreću se po drugačijim putevima u poređenju sa američkim.

 

U verziji sa produženim radijsuom kretanja, autonomija električnog Mustanga iznosi i do 600 km, mjereno prema WLTP standardu, kažu u proizvođaču. Baterije podržavaju brzo punjenje, pa na IONITY punjaču od 150 kW mogu da se dopune za svega 10 minuta toliko da vozač može da pređe još 93 km.

 

Kako kažu u Fordu, najpopularnija varijanta modela Mach-E je verzija sa zadnjim pogonom i produženom autonomijom u vožnji. Prema njihovim podacima, čak 85% potencijalnih kupaca izrazilo je interesovanje za ovu opciju. Cijene i ostali detalji modela za evropsko tržište tek treba da budu saopšteni.

 

Inače, u SAD-u Mustang Mach-E nudi se u pet verzija, sa početnom cijenom od 43.895$, ne računajući subvencije. Bazični model sa zadnjim pogonom ima bateriju kapaciteta 75,7 kWh, 258 KS (190 kW) i radijus kretanja od oko 370 km. Na suprotnoj strani spektra je top varijanta GT koja košta od 60.500$. Ovaj model ima autonomiju u vožnji oko 378 km, a raspolaže sa 465 KS (342 kW) i 830 Nm. Mustang Mach-E GT od 0 do 100 ubrzava za oko 3,5 sekundi.

 

Izvor: B92.net

20:54 | Feb 14, 2020

KOMENTARI (0)