VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kako će izgledati nova Honda Civic Type R?

honda

Honda Civic Type R (2022)

honda

Honda Civic Type R (2022)

honda

Honda Civic Type R (2022)

honda

Honda Civic Type R (2022)

Evolucija dizajna aktuelnog FK8 modela

 

Ne tako davno, na internetu su se pojavile prve špijunske fotografije nove Honde Civic Type R koja bi trebala stići 2021. godine. Popularni japanski hot hatch će manje – više „evoluirati“ u pogledu dizajna i dimenzija, a pored određenih glasina, novi Civic Type R ipak neće biti elektrifikovan. Tako će ovaj rasni sportaš ostati vjeran svojim „korijenima“ i koristiti isključivo sirovu snagu benzinskog motora.

 

Nova generacija Honde Civic Type R bi trebala biti „zrelijeg“ izgleda u odnosu na aktuelnu generaciju sa manje upečatljivim stražnjim krilom i uglađenijim dizajnom. Trenutni dizajn Honde Civic definitivno odskače od svih automobila svojim futurističkim izdanjem, dok je to dodatno naglašeno u Type R izvedbi. Iako će biti nešto „blažeg“ izgleda, to ne znači da će biti dosadan i neprivlačan auto.

 

Glavno pitanje što se tiče novog Civica Type R odnosi se na pogonsku jedinicu. Po svemu sudeći, aktuelni 2.0 četverocilindarski turbo motor će nastaviti svoju „karijeru“ i u novom CTR-u, ali će biti i nešto snažniji nego prije. Iako je isprva očekivana elektrifikacija ovog modela, Civic Type R će ipak ostati čistokrvni benzinac, a prenos snage će i dalje vršiti isključivo šestostepeni manuelni mjenjač.

16:37 | Jun 9, 2020

KOMENTARI (0)