VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kako se bh. autokuće nose sa korona virusom?

porsche

Porsche Inter Auto Sarajevo

guma m

Guma M

ford

Grand Automotive

peugeot

AC Blok

bunjo grupacija

Bunjo Grupacija

covid-19

BH autokuće VS Covid-19

Inovativni načini poslovanja i u doba korone

 

Korona virus je napravio haos u svim sferama života. Gotovo da ne postoji privredna grana koja nije pogođena pandemijom virusa, a svakako, autoindustrija će pretrpiti velike gubitke. Kako bi ublažili posljedice, a istovremeno ispoštovali sve mjere i samim tim zaštitili svoje uposlenike, bosanskohercegovačke autokuće su u međuvremenu kreirale neke alternativne načine poslovanja koji su potpuno sigurni, kako za klijente, tako i za njihove djelatnike.

 

Tako smo već na samom početku širenja virusa u BiH i provođenju mjera zabrane od strance FUCZ, dobili sjajnu online platformu koju su kreirali iz Bunjo Grupacije. Jednostavno nazvan „Online Prodajni Centar“ vam nudi mogućnost da zatražite ponudu i sa prodajnim savjetnicima dogovorite sve detalje kupovine putem jednostavne online forme. Uz to, Bunjo Grupacija je kreirala i sistem online zakazivanja termina za servis, te se time socijalni kontakt sveo na minimum. Jedan potpuno integrisani sistem na jednoj web lokaciji je veliki plus za ovu grupaciju i pokazatelj da diktiraju trendove u Bosni i Hercegovini što se tiče IT sektora.

 

Nakon njih, sličan eksterni sistem je počeo primjenjivati i AC Blok, ovlašteni distributer Peugeot vozila koji i dalje radi u skraćenom radnom vremenu, na svojoj novoj lokaciji. Oni su ostali na raspolaganju putem svog broja telefona, e-maila, Google Accounta i društvenih mreža. Radi sigurnosti, svoj dolazak potrebno je unaprijed najaviti osoblju AC Bloka.

 

Grand Automotive, zastupnik Forda za Bosnu i Hercegovinu, smislio je zanimljiv način kako da u potpunosti izbjegne dolazak klijenata u servis, ali i da dodatno ohrabri svoje klijente da ostanu kući. Naime, ukoliko vam je potreban servis vašeg Ford vozila, ne morate ga lično dovesti u servis, već će osoblje iz Grand Automotivea doći po vaše vozilo i nakon završenog servisa, dostaviti ga na adresu.

 

Guma M, zastupnik Renaulta i Dacie za Bosnu i Hercegovinu, uveli su dostavu vozila na kućnu adresu. Na njihovoj web stranici, možete izabrati vozilo za sebe, a nakon što dogovorite sve detalje oko kupovine, vaše vozilo će biti isporučeno na kućnu adresu. Uz kupovinu vozila, moguće je dobiti sve informacije o kupovini guma, kao i o terminu servisa.

 

StarLine iz Sarajeva, distributer Mercedes-Benz vozila, svojim kupcima i klijentima je na raspolaganju ostavio kanale društvenih mreža za sve informacije o eventualnoj kupovini vozila, kao i zakazivanju termina servisa.

 

Među posljednjima, Porsche Inter Auto Sarajevo, takođe je uveo online platformu za kupovinu vozila. Najsličnija onoj koju je kreirala Bunjo Grupacija, Porscheova online platforma nudi mogućnost rezervacije vozila i ostvarivanje popusta prilikom online kupovine.

14:19 | Apr 8, 2020

KOMENTARI (0)