VIJESTI / AKTUELNOSTI

Karantin: Napravio drvenu Toyotu Land Cruiser (VIDEO)

toyota

Toyota Land Cruiser

toyota

Toyota Land Cruiser

toyota

Toyota Land Cruiser

Karantin nije strašan ako ga znate iskoristiti na pravi način

 

Posljednjih dana, samo slušamo crne prognoze o pandemiji korona virusa, užasne statističke podatke o broju smrtnih slučajeva. Ukoliko se samo predamo tome, naša psiha će vjerovatno nastradati prije nego organizam od zloćudnog virusa. Zato trebamo slijediti primjer momka iz videa koji je pronašao jednu specifičnu zanimaciju u doba korone.

 

Youtuber koji svoje snimke objavljuje na kanalu Woodworking Art, od običnog komada drveta, izrezbario je jedan od najboljih terenaca na svijetu. Toyota Land Cruiser je planetarno popularna zbog svoje izdržljivosti, čvrstog karaktera i sposobnosti izvan asfaltirane ceste. Kao takav, stekao je slavu u svim dijelovima svijeta, a brojni su klubovi ljubitelja off road vožnje koji preferiraju isključivo ovaj model.

 

Momak iz videa je svoje vrijeme u karantinu iskoristio kako bi kreirao vjerovatno jedini primjerak drvenog Land Cruisera. Uistinu, ne radi se o modelu u prirodnoj veličini već o umanjenoj maketi, ali ovakvim radom i razinom detalja, postidio bi brojne specijalizovane proizvođače maketa automobila. Točkovi automobila su potpuno funkcionalni, a čak je moguće otvoriti vrata. Obzirom na to da se radi o maketi izrađenoj od drveta, stvarno je impresivno koliko se momak posvetio detaljima pri izradi ovog automobila, ali i realizmu i vjerodostojnosti finalnog proizvoda.

08:18 | Mar 28, 2020

KOMENTARI (0)