VIJESTI / TUNING

Ken Blockova jurnjava kroz pustinju (VIDEO)

Slavni reli vozač u novom okruženju

 

Kada vam neko spomene Kena Blocka, prvo na što pomislite je gymkhana i jurnjava po improvizovanim poligonima. Zapravo, Blocku je poligon sve ono što ga okružuje. Navikli smo na njegovo ludovanje za volanom nekog Fordovog modela. U njegovim video snimcima gledali smo Focus, Fiestu, Mustang i Escort Cosworth. Svim automobilima zajedničko je to da su pripremljeni za trke.

 

Ovoga puta, Block se našao za volanom nečeg potpuno drugačijeg. U svoju bogatu kolekciju, dodao je F-150 Raptor. Kalifornijska kompanija SVC Offroad bila je zadužena za izradu ovog modela. Oni su takođe izradili i RaptorTRAX, unikatnu izvedbu F-150 koju je koristio u svojoj sniježnoj ekspediciji.

 

Gospodin Gymkhana je ovoga puta F-150 Raptor koristio u daleko drugačijim uslovima. Umjesto na snijegu, Block je ovoga puta ludovao u pustinji Moab. F-150, opremljen sofisticiranim ovjesom i Fox 4.0 amortizerima. Na automobilu se nalaze i Toyo Open Country, gume za offroad, kao i posebni baja branici.

 

Snaga 3.5 litarskog EcoBoost V6 motora podignuta je na 550 KS i 813 Nm obrtnog momenta. Vršene su izmjene na ECU upravljačkoj jedini, usisu, kao na turbo punjaču, a zamijenjen je i izduvni sistem.

 

Pogledajte kako se Block snašao za volanom svoje nove igračke u pustinji.

10:00 | Apr 22, 2019

KOMENTARI (0)