VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kia Motors dobila novog predsjednika

kia

Ho-sung Song

kia

KIA

Songovo bogato iskustvo u automobilskem poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti — električna vozila i rješenja mobilnosti

 

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Ho-sung Song, dosadašnji vođa globalnih operacija, postao predsjednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila. Ho-sung Song će voditi implementaciju srednje- i dugoročne strategije. ‘Plan S’ Gospodin Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednje- i dugoročne strategije, čiji cilj je progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

 

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta će biti izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvatati električna vozila i rješenja mobilnosti. Prije zauzimanja sadašnjeg položaja vođe globalnih operacija je gospodin Song bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik Kia Motors Europe i vođa izvoznog odjeljenja Kia Motors Corporation.

 

Kijina strategija Plan S želi preći s poslovnog sistema fokusiranog na vozila s motorima s  unutrašnjim sagorijevanjem na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila. Dosadašnji predsjednik Han-woo Park će ubuduće biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

 

Nekoliko karijernih dostignuća Ho-sung Songa

- vođa globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni podpredsjednik)

- predsjednik Kia Motors Europe (viši podpredsjednik)

- vođa izvoznog odjeljenja, Kia Motors Corporation (podpredsjednik)

- predsjednik Kia Motors France (podpredsjednik)

15:21 | Mar 27, 2020

KOMENTARI (0)