VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kia odnijela trostruku pobjedu

kia

Kia ProCeed

kia

Kia Ceed Sportswagon

kia

Kia Ceed

Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed trofejni modeli

 

Kia je ponovo odnijela pobjedu na Red Dot Awards, prestižnoj dodjeli nagrada za najbolji dizajn. Sa predstavljanjem treće generacije Kia Ceeda, sve tri izvedbe modela su ponijele prestižne nagrade za dizajn.

 

Ovogodišnji hat-trick nije prvi u historiji kompanije. Kia je i prošle godine osvojila takođe tri nagrade, a prošlogodišnji uspjeh je ponovljen što je potvrda da Kia definitivno ima najprimamljiviji dizajn. Takođe, ovo nisu prve nagrade koje je Kia osvojila ove godine. Ranije su već osvojili takođe tri iF Design nagrade. Ovi uspjesi korejskog proizvođača nastavljaju njegovati reputaciju brenda i njihovog prvoklasnog dizajna, a ta reputacija njeguje se već čitavu deceniju. Jedan od najzaslužnijih za preporod Kie po pitanju dizajna i njihove orijentacije ka vrhunskom dizajnu je Peter Schreyer, čovjek koji upravlja dizajnerskim odjelom. Upravo prije 2009. godine on i njegov tim dizajnera su osvojili prvu Red Dot nagradu, a pobjednički model je bio Soul.

 

Red Dot nagrada se dodjeljuje u tri kategodije: produkcijski dizajn, komunkacijski dizajn i konceptni dizajn. Kriterij se zasniva na inovativnosti dizajna, kvalitetu forme, funkcionalnosti i ekološkoj kompatibilnosti. U 2019., kompanije iz 55 država su žiriju predstavili više od 5.500 proizvoda. Zvanična dodjela nagrada će biti održana 8.7.2019. godine u Essenu, u Aalto teatru.

09:46 | Mar 25, 2019

KOMENTARI (0)