VIJESTI / AKTUELNOSTI

KIA predstavila svoju drift mašinu

gts

KIA Stinger GTS

gts

KIA Stinger GTS

gts

KIA Stinger GTS

gts

KIA Stinger GTS

Nova izvedba Stingera

 

KIA je u New Yorku predstavila novu izvedbu svoje limuzine Stinger. Stinger je KIA kao ni jedna druga. Sa svojom GT izvedbom definitivno je izašla iz nekadašnjih okvira brenda i pokazala se u potpuno novom svjetlu. Nova izvedba, GTS, predstavlja još zabavniju inačicu Stingera koju će mnogi voljeti.

 

KIA Stinger GTS dobila je unaprijeđeni pogon na sva četiri točka i sve popularniji drift mod. Sistem koji KIA naziva D-AWD, dobio je unaprijeđeni mehanički šper diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Time Stinger GTS ne samo da vrši ravnomjernu isporuku snage na točkove, već po automatizmu nudi i bolju trakciju. Zahvaljujući drift modu, moguće je svu snagu prebaciti na zadnje točkove. Zabava je zagarantovana.

 

KIA je detaljno analizirala sve segmente te unaprijedila svaki elektronski sistem koji se ponaša potpuno drugačije kada je uključen drift mod. Samim tim, stvorena je vještačka inteligencija automobila te on sam prepoznaje koliko je snage potrebno, a proklizavanje i stabilnost sam kontroliše na osnovu vlastite procjene. Takođe, u drift modu, automobil će zadržati isti stepen prenosa te vas neće „omesti“ u zabavi prebacivanjem u viši stepen.

 

Osim tehničkih karakteristika koje donose bolje performanse i više zabave, GTS je dobio i nekoliko estetskih unaprijeđenja. Kako bi naglasili njegov sportski karakter, KIA je Stingeru GTS kreirala karbonski okvir maske, karbonske retrovizore, a automobil je obojen u drečavu narandžastu, a agresivnost je naglašena i crnim detaljima na karoseriji. Ne možemo da ne primjetimo sličnost Stingera GTS i BMW-a E92 M3 GTS kojem veoma sliči, barem kombinacijom boja.

 

KIA je izjavila kako će proizvodnja Stingera GTS biti ograničena na 800 primjeraka, a prodaja počinje nešto kasnije ovog proljeća. Cijene kreću od 44.000$ za model sa zadnjim pogonom, dok ćete za model sa pogonom na sva četiri točka morati izdvojiti 2.500$ više.

13:43 | Apr 18, 2019

KOMENTARI (0)