VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kimi Raikkonen u novoj reklami za Alfa Romeo (VIDEO)

alfa romeo

Kimi Raikkonen i Alfa Romeo

alfa romeo

Kimi Raikkonen i Alfa Romeo

alfa romeo

Kimi Raikkonen i Alfa Romeo

Legendarni Finac se provozao ulicama Monaka

 

Alfa Romeo se prošle godine i zvanično vratila u Formulu 1 nakon više od tri decenije izbivanja iz šampionata. U svojoj povratničkoj godini zabilježili su nekoliko solidnih pojedinačnih rezultata, a bili su i nadomak podijuma. Glavna zvijezda tima je bio legendarni Kimi Raikkonen, posljednji Ferrarijev prvak koji se upravo 2019. pridružio timu.

 

Raikkonen je u prošloj godini zauzeo dvanaesto mjesto u poretku vozača, a upravo je on bio najbliži osvajanju podijuma za Alfa Romeo kada je u Brazilu u samom finišu trke izgubio poziciju od Carlosa Sainza. Ipak, čuveni Iceman može biti zadovoljan učinjenim u prvoj godini i s razlogom biti optimista pred novu sezonu koja kreće u martu.

 

Kao glavna zvijezda F1 tima, Raikkonen je odabran da bude dio novog reklamnog spota koji je sniman na ulicama Monaka, istim ulicama gdje se vozi i legendarna trka Formule 1 i na kojima je Raikkonen slavio svoju prvu i jedinu pobjedu u kneževini. Finac se opušteno „vozikao“ u Stelviu Quadrifoglio, a na kraju videa, pojavljuje se i njegova supruga, Minttu Raikkonen s kojom je imao dogovoren sastanak, a na koji je Kimi zakasnio pod isprikom da mu je to bio prvi put na ulicama Monaka.

11:53 | Jan 3, 2020

KOMENTARI (0)