VIJESTI / AKTUELNOSTI

Koliko će koštati Škoda Kamiq u BiH?

Najmanji Škodin terenac uskoro stiže u BiH

 

Škoda je krajem februara ove godine predstavila svoj najmanji terenac u ponudi. Maleni Kamiq zasnovan je na MQB A0 platformi, baš kao i nova Škoda Scala te su u mehaničkom smislu ova dva automobila identična. Osim ponude motora koja broji tri benzinska, jedan dizelski i jedan motor na CNG, Kamiq i Scala dijele i transmisiju.

 

Sve smo bliži bh. premijeri nasljednika Škode Yeti koji bi u pravom smislu trebao da nadmaši i zada ozbiljnu glavobolju konkurenciji. Jedan od atributa bi mogla biti i cijena te bi se kupci vrlo lako mogli odlučiti za Kamiq umjesto Scale, uzimajući u obzir „SUV groznicu“.

 

Na zvaničnoj web-stranici Škode BiH, u konfiguratoru vozila pojavio se i Kamiq čija početna cijena kreće od 29.815,00 KM za osnovni model s benzinskim motorom od 95 KS i petostepenim ručnim mjenjačem. Za verziju s automatskim DSG mjenjačem, potrebno je izdvojiti 36.660,00 KM. Tada pod haubom neće biti najslabiji benzinac, već jača varijanta 1.0 TSI motora od 115 KS.

 

Ukoliko preferirate dizele, vaš izbor će vas koštati 37.650,00 KM. U tom slučaju, pod haubom se nalazi jedini dizelaš u ponudi, 1.6 TDI sa 115 KS i 250 Nm obrtnog momenta koji je uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. Isti motor, ali povezan sa sedmostepenim automatikom, košta 41.364,00 KM. Cijene dodatno variraju u zavisnosti od opreme, a i sami možete da se „poigrate“ i kreirate Kamiq po svojoj mjeri OVDJE.

09:04 | Dec 9, 2019

KOMENTARI (0)