VIJESTI / AKTUELNOSTI

Koncept BMW-a Serije 4 debituje narednog mjeseca

Uvid u finalni izgled

 

Početkom septembra prošle godine, pojavile su se prve špijunske fotografije nove generacije BMW-a Serije 4 u kabrio izvedbi. Kasnije su stizale nove fotografije, a prošlog mjeseca smo po prvi put vidjeli i coupe izvedbu. Nema sumnje da BMW sprema premijeru nove generacije kompaktnog coupea. Možemo reći da je i krajnje vrijeme obzirom na to da je aktuelna Serija 4 predstavljena prije šest godina.

 

Narednog mjeseca, počinje frankfurtski sajam automobila, a svoju premijeru će imati i koncept nove Serije 4. Tako ćemo po prvi put imati priliku da dobijemo jasan uvid u ono što nas očekuje u finalnoj izvedbi nove Serije 4, ali i njene sportske verzije – M4.

 

Nova Serija 4 će imati veće „bubrege“, odnosno masku hladnjaka, u odnosu na Seriju 3 i atraktivniji prednji kraj. Obzirom na to da je Serija 4 zamišljena kao dinamični coupe, a „trojka“ kao kompaktni sedan, takvu odluku svakako pozdravljamo. Serija 3 i Serija 4 će se razlikovati isključivo po izgledu, ali će mehanički biti isti, što znači da će ponuda motora biti ista, kao i paketi opreme.

 

Frankfurtski sajam počinje 12. septembra, a do tada će gotovo sigurno izaći još poneki detalj vezan za ovaj automobil koji bi nam mogao razotkriti još više činjenica o novoj Seriji 4.

09:17 | Aug 18, 2019

KOMENTARI (0)