VIJESTI / PREMIJERE

Koncept RM19 je najekstremniji Hyundai ikad

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

hyundai

Hyundai RM19

Vizija potencijalnog produkcijskog modela

 

Hyundai već godinama razvija Veloster sa centralno postavljenim motorom. Nakon brojnih konceptnih modela i varijacija na temu, stigli smo do one najekstremnije koja bi vrlo lako mogla postati i produkcijska. Vjerujemo u nekoj ublaženoj verziji, barem kada je izgled u pitanju. Ukoliko se to desi, to će biti kruna Hyundaijeve N divizije.

 

RM19 pokreće centralno smješteni 2.0 turbo četverocilindarski motor iz Hyundaijevog TCR automobila. Njegova snaga u ovoj aplikaciji iznosi 390 KS, a uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem koji snagu šalje na zadnje točkove. Hyundai procjenjuje da mu u sprintu do stotke treba manje od četiri sekunde, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h. Iz kompanije su ostavili otvorenu mogućnost da će u budućnosti biti razvijena i električna verzija automobila.

 

Zašto sumnjamo da će finalna, produkcijska verzija ovog automobila izgledati baš ovako? Pa zato što ovakav automobil može biti upotrebljiv jedino na stazi, dok je njegova upotreba u praksi srazmjerno ograničena. Automobil ima masivna proširenja na blatobranima, veliko zadnje krilo, a sve upotpunjuju prednji spliter i zadnji difuzor.

 

Enterijer automobila je manje više identičan kao i u običnom Velosteru osim jednog malog detalja. Zapravo, ne baš malog. Zadnja sjedišta su izbačena kako bi se napravio prostor za motor. Moramo priznati da nam se ovaj otkačeni koncept sviđa te svakako „navijamo“ da u budućnosti i bude predstavljen i produkcijski model.

09:58 | Nov 21, 2019

KOMENTARI (0)